Szolgáltatások

Fogyasztásmérő hely szabványosítás

Mérőhely szabványosítására az alábbi esetekben van szükség:

  • Ha a szolgáltató valamilyen okból előzetesen leszerelte a fogysztásmérőt
  • A mérőhely áthelyezésekor
  • Teljesítménybővítés esetén
  • Napelem telepítése előtt
  • Tűzeset után illetve tűz és áramütés veszélye miatt (ezesetben a szolgáltató kikapcsolja a fogyasztót) 

A szabványosítás közös érdekünk. Ön kap egy megbízható, biztonságos, minden előírásnak megfelelő mérőhelyet. Én, mint kivitelező a munka végeztével nyugodtan alhatok azzal a tudattal, hogy biztonságot tudtam nyújtani.

A régi szerelések ezt a biztonságérzetet nem tudják már adni. Nem az akkori kivitelező a hibás ezért. Akkor nem voltak erre vonatkozó irányelvek. Nem voltak minősített kötőelemek és nem létezett OTSZ sem. (mindenki úgy csinálta, ahogy épp sikerült, ahogy jónak ítélte). Jó munkát végeztek legtöbb esetben, mert a mai napig sok ilyen szerelés van még feszültség alatt. De minden berendezés ideje véges.

Gondoljunk csak bele. A régi mérőhely szekrény fából van. A villamos kötések jó esetben a fába vágott nyukban, egy széttört műanyag (jól égő) dobozban vannak elhelyezve a mérőtábla alatt. A 30-40 éves villamos kötések melegednek, a melegedés hatására megnő a belső ellenállása és ettől még jobban melegszik. Végül akkora hő keletkezik, ami gyújtóforrása lehet az éghető anyagoknak. https://florianvill.hu/szolgaltatasok/fogyasztasmero-helyszabvanyositas/8/#lg=1&slide=0

Ezen a fotón az látszik, nem sok kellett ahhoz, hogy elektromos tűz keletkezzen. Az áramszolgáltató itt kikapcsolta a fogyasztót, ami bosszantó lehet, de ezzel megvédte az ott lakók életét és jelentős anyagi károktól is megkímélte őket.

Lakás-Ház felújításakor gondoljunk a villamos hálózat felújítására is, ugyanolyan fontos (de lehet fontosabb), mint a burkolatok cseréje. Legyen a biztonság az első.

Az elosztói engedélyes, (itt Esztergomban az E.ON) de országszerte mindenhol, nem véletlenül szorgalmazza a mérőhelyek szakszerű kiépítését és a meglévők szabványosítását. Én is ezen dolgozom.

Első a biztonság!

 

Munka felmérés kiszállással, árajánlat készítés : 10.000Ft (ami levonásra kerül a megrendelt munkából)

Árajánlat készítés : 5.000Ft (ami levonásra kerül a megrendelt munkából)

 

Ezzel kapcsolatosan kérdése lenne, keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén.

Keressen bizalommal, hívjon most! +36 (30) 543 7830